четвртак, 21. новембар 2013.

Numerologija i dijeta

One su deo dijete sudbinske jedinice
   Ishrana je jako bitna komponenta u našem životu. Postoje razni metodi za komponovanje naših jelovnika tipa ishrana po horoskopskim znacima, ishrana po krvnim grupama i sl. U pitanju je veliki biznis i obično iza svih tih preporuka stoji neki finansijski interes. To i nije tako neobično budući da se, astrološki, druga kuća, koja vlada hranom, poklapa sa kućom novca. Opšta je preporuka, što se tiče ishrane, jedite ono što vam najviše prija, neka hrana bude raznovrsna i ne preterujte sa količinama. Ukoliko se ugojite slede dijete. Ova numerološka priča će vam pomoći u odabiru namirnica za dijetu a sve u skladu sa sudbinskim brojem, kome pripadate. Pošto ste videli koji je vaš sudbinski broj, potražite se u nastavku posta.

            Ako je vaš sudbinski broj:

1 :
Ovo je broj Sunca. Hrana koju budete jeli trebalo bi da vas oslobodi ponosa, egocentrizma, sujete i da vam pomogne da napunite baterije. "Sunčani" meni obuhvata sve voće i povrće žute i narandžaste boje kao: narandža, mandarina, limun, kajsija, šargarepa, kruška, jabuka, kukuruz, žuti grejpfrut, žute vrste manga, banana, bundeva.
Tu su još: semenke suncokreta, badem, nerafinisano suncokretovo i kukuruzno ulje. Kao  začini se preporučuju: đumbir, muškatni oraščić, lovorov list, karanfilić, kamilica i kantarion. Da ne zaboravim: kao zaslađivač na stolu treba da je uvek prisutan med.
Ova hrana najbolji efekat ima kao sirova, mada postoji mogućnost i kuvanja. Kukuruz ne konzumirati kroz kokice već kuvan a bundevu najbolje koristiti u piti ili posnom kolaču. Dan započinjati sa salatama i sokovima od preporučenih namirnica.

2 :
Ovo je broj Meseca. Boja namirnica je bela. Kao prva namirnica, za ovaj broj, preporučuje se kupus koji možete da jedete u svim oblicima pripremanja.
Svež sok od kupusa će pomoći kod želuca i celog digestivnog trakta. Pola šolje, ujutru, soka od kupusa i krastavca i ne morate se plašiti: ulkusa, kamenja, duodenitisa i sl. Brokoli je jako bitna i preporučljiva namirnica za vas. I celer. Za vas je najbolje ulje od repice. Repu možete jesti u salati od kupusa a možete je i kuvati u mleku. Tu su još i pečeni krompir, rotkva, dinja. Voće: jabuke, ananas, kokos  i belo grožđe. Od povrća je jako bitna bokvica. Svakako je preporučljivo i: mleko, sir, kajmak i surutka. Kajmak u manjim količinama.

3 :
U ishrani je ovo broj Marsa. Boja voća i povrća je crvena i bordo. Voće i bobice: crno grožđe, jagode, smokve, crvene jabuke i brusnice.

Poželjno povrće je: lukac: crni i beli, cvekla, praziluk, sve crvene paprike, ren. Ulje: ulje od repice i nerafinisano ulje od masline. Najbolja hrana za "marsovce" je kopriva i to u svim oblicima. Dobra je oprana sa ključalom vodom i kao dodatak salati. Sok od koprive nadomešćuje uvek potrebnu energiju. Naročito je preporučljiv u toku zime čaj od žalfije i koprive jer štiti od virusnih infekcija i balansira energiju. Preko zime povećati upotrebu bibera, belog luka i soka od cvekle jer će oni odagnati viruse. U suprotnom, može biti ugrožen kardiovaskularni sistem. Kao dodatak jelima koristiti ren, senf i đumbir. Seme slačice možete koristiti u testu i kao začin za supe.

4 :
Ovo je, u ishrani, broj Merkura. Njima je neophodna energetska hrana. Oni su jedni od retkih koji nekažnjeno mogu da uživaju u gastronomskim specijalitetima. Od voća im se preporučuje suvo jezgrasto voće. Od salata: šargarepa, peršun, morske alge, mirođija, korijander i nana. "Merkurijancima"  je najbitnije zrnevlje, semenke i hleb. Ne smeju pasti u iskušenje da koriste beli hleb. Najbolje su zobene pahuljice  i hleb od različitih žitarica sa dodatkom kima. Dobre su i lepinje od mekinja uz masline. Za normalizaciju nervnog sistema dobri su: klijavo seme, čaj od nane, kima, smrznute ili osušene alge.

5 :
Plavi patlidžan

Ovo je u ishrani broj Jupitera. To podrazumeva hranu u boji: crvena, lila, ljubičasta i crna. "Jupiterijancima" je neophodan obilan i raznovrstan obrok, nikako grickalice. Tu je, pre svega, voće koje treba jesti pre glavnog obroka: kupina, ribizla, borovnica, malina, višnja, crno grožđe. Korisna je i sveža smokva, suva šljiva(može i sveža), crvene breskve, crveni grejpfrut. Od povrća favorit je plavi patlidžan: njega bi trebalo da bude u velikoj količini i u bilo kom obliku: kiseli, slani, pečeni, dinstani, sušeni( za dodatak supi). Drugo glavno jelo "Jupiterijanaca " je cvekla. Probati sa sirovom u salati ako ne prija onda kuvana, pečena, kisela-uvek zadržava hranljive osobine.
Crne masline su treća komponenta vašeg stola. Četvrta-špargle. Ona je dobra u supi, salati, kao prilog, marinirana.Kao glavno jelo, preporučuje se tamni i ljubičasti pasulj.
Ako je neophodno povratiti snagu onda piti sok od crne ribizle, kupine, crnog grožđa, crveno suvo vino. Sokove koristiti bez šećera ili sa minimum žutog šećera. Gubitak energije je, za vas, neprihvatljiv te pored sebe uvek morate imati kesicu sa osušenim, preporučenim, voćem, ako zatreba. Od začina: šafran, karanfilić, muškatni oraščić, nana i bosiljak. Bez premca, najbolji čaj za vas je od žalfije.

6:
Ovo je broj Venere a samim tim najkorisniji proizvodi će biti plave boje. Ovo se posebno odnosi na smokve i boovnice. Ove bobice će spasiti od bolesti, pomoći će da se osoba nakupi neophodnom energijom. Na njihovu žalost, spisak plave hrane je ograničen. Korisno je piti čaj od ljubičice, ako možete da ga nađete. Od povrća korisno je: svež paradajz, krastavci, tikvice, zelene jabuke, zelena salata sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem. Ove osobe obožavaju slatkiše ali kolače moraju zameniti agrumima, sušenim bananama, lubenicom, dinjom, kruškom i dunjom. Pasulj je poželjno konzumirati u formi hladnog pirea i u kombinaciji sa kuvanim braon pirincem. Pirinač je poželjno zauljiti sa maslinovim uljem. Od prvorazrednog znacaja je i upotreba heljde: kako kuvane tako i proprzene. Od začina, preporučuje se: biber, kardamon, vanila i cimet.
Kardamon
Preporucljivi sokovi za "Venerijance" su: paradajz, dunja, kruska, kajsija, breskva i ananas i to bez dodataka zasladjivača .

7:

Ovo je broj Saturna. Ove će se osobe osećati dobro u ulozi vegeterijanca. Dijeta "saturnijanaca" moze da podrazumeva crne pečurke(šampinjoni, puter pečurke, svinuški ). Pečurke su dobre ma kako spremljene: usoljene, pečene, kisele, kuvane.
Ne manje je važan spanać: listovi mogu da se koriste svezi i smrznuti. Sjajno jelo bi bilo čorba od spanaća u koju je dodat kim, lisće piskavice, lincura ili djumbir. Spanać se moze koristiti i kao fil u palačincima. Sledeće po važnosti je : divlja šargarepa, koren celera i lisće, crno bela rotkva, repa i seme suncokreta.Topla preporuka je da probate i salatu od avokada. Sokovi za vas: brusnica, limun, grejpfrut, višnja i nar. Najbolji mešani sok bi bio od: soka kupusa, celera, crne rotkve i dodatka limunovog soka. Začini za vas: bosiljak, kim, karanfilic, cimet, limunova kora, kora od nara. Za ovaj broj, svakako, ne treba zaboraviti: kisele krastavce i kiseli kupus. U čorbu da stavljaju, kao začin, lisće od žalfije i celera. Voće: grejpfrut, ananas, zelene jabuke i kruške. Cvet od jasmina je, isto tako, mnogo koristan: moze se dodavati jelima kao i zelenom čaju.

8:
Ovim brojem vlada Uran.Pogledajte za 7. icu i sve što je vezano za spanać, važi i za vas. Dan započeti uvek sa svežim voćem, sezonskim. Leto: uvek jagode. Mogu, takodje, zelene jabuke, banane, trešnje, crne ribizle, breskve, kruške i crno groždje. Potražite i persimon, jer vam idealno lezi u energetskom smislu.
Persimon
Zimi će crni ili zeleni čaj, kome su dodati listovi jagode, prognati melanholiju i depresiju. Sve vrste jogurta, sveži sir, meki sirevi, kačkavalj i testenine sa voćem su idealna hrana za vas. U odmerenim količinama mozete piti suvo crveno i belo vino, šampanjac, kvas i mlečne napitke. Slatka gazirana pića izbegavati. Ne zaboravite i crvenu i belu usoljenu ribu, morski kupus i ražani hleb. Oni koji pate od glavobolje, trebalo bi da piju čaj od mešavine: lisće jagode, lišće limuna, nane, žalfije i kleke.

9:

Neptun i devetka su fokusirani na plodove mora.
Naučite da jedete sveže smrznutu ribu isečenu na filete i posutu sa sokom od limuna. Sve plodove mora spremajte brzom termičkom obradom. Na kraju im dodate maslinovo ulje i možete se služiti. Možete posuti limunov sok, jabukovo ili vinsko sirće, da ubijete gorčinu.

Нема коментара: