среда, 20. новембар 2013.

Numerologija i odabir karijere



         Izabrati karijeru, na osnovu toga šta bi roditelji ili dete želeli, ne izvršivši prethodno uvid u svoj mentalni potencijal, blago rečeno: nepromišljen je potez. Ako nemate novca da posetite astrologa ili numerologa, uzmite olovku u ruke i pročitajte sledeći post. Za početak, dovoljno je da sračunate svoj sudbinski broj(zbir svih cifara u darumu rođenja, sveden na jednocifren broj).                                                                                                                                                                             
                                                                                                            
Broj 1 i karijera: 
                                                                                                    
Jedinica misli i deluje jasno. Pionir je i eksperimentator. Dinamicna je, vrednuje vreme i kroz posao iskazuje ličnost. Ne boji se promena i na vreme ih predvidja. Snažno podržava svoje zaposlene. U poslu teži uspehu i priznanju. Jedinici odgovara aktivan, brz, raznovrstan posao gde su rezultati vidni i očigledni, gde se može pokazati odlučnost i samouverenost, gde se mogu izneti nove ideje i novi pristup. Oblasti rada: komunikacije, preduzetništvo, društveni i duhovni rad, zakonodavstvo i sve ono gde je bitna ideja.              
Nikako im ne prija monoton rad u nekoj firmi gde se ne vrednuje samoinicijativa i gde su samo šraf u mašineriji. Tamo gde se mora pokazivati i gde je jedan od kvaliteta: strpljenje.                                                                                                                                                                   
Broj 2:                                                                                                                                                                                                                                                       
Timski igrač, radi sve polako i odgovorno sa zadiranjem u detalje. Strpljenje je njegova glavna osobina. Jaka intuicija, opazanje detalja koji nisu vidljivi drugima. Pouzdan, nikad ne izneverava. Najbolji na poziciji gde se vidi neposredan rezultat rada. Oblast rada: društveni sektor usluga gde je neophodna interakcija sa drugima. Nije pogodan za posao koji zahteva brzinu, brzu reakciju, gde se radni uslovi menjaju, gde je težak rad sa ljudima i gde se treba nositi sa psihološkim pritiskom.                                                                                                                                                               
Broj 3:                                                                                                                                                                                                                                                       
Poslovna mašta, zaintersovanost za sve i svašta, velika energija, intiligencija i optimizam sastavni su deo jedne trojke. Mogućnost generisanja velikog broja konstruktivnuh ideja, entuzijazam i lako pronalaženje uspeha uključujući tu i finansijski uspeh .Interesuje ga posao kojim moze za malo vremena zaraditi dosta novca  i svaki put da bude neka novina u poslu, rutina ga ubija. Dobar svaki posao koji izaziva mentalni stres, upravljanje, rad sa računarom, putovanje i finansijski preokreti. Ne voli posao koji podrazumeva odgovornost za druge. 
                                                                                              
Broj 4 i karijera:                                                                                                     
Ona prenosi ozbiljnost, strpljenje. Voli pouzdan i stabilan posao. Preuzima odgovornost i u moralnom i u finasijskom smislu. Drugima pruža zaštitu i podršku. Posao planira do najsitnijih detalja, iznenadjenja su isključena.       
Pogodan je za proizvodnju nečeg opipljivog npr u industriji, gradjevinarstvu, poljoprivredi kao i poslovima gde je neophodna zaštita i kontrola. Nije za avanture u poslu, gde su emocije nestabilne i gde treba donositi odluke na brzinu, bez prethodne studije. 
                                                                
Broj 5 i karijera:                                                                                                     
Radi dobro sve što zahteva komunikaciju i organizacione sposobnosti. Pridržava se zakona i utvrdjenih procedura. Voli posao koji podrazumeva raznovrsnost i brzo odlučivanje i koji daje mogućnost praćenja opšteg poslovanja u preduzeću. Traži mobilnost i rutinu. Pogodan je za posao gde mogu do izražaja da dodju njegove organizacione sposobnosti: menadžer , administrator, preduzetnik, direktor, socijalni radnik i sve ono gde nema bojazni od promene obima posla. Nikako mu ne odgovara monoton i dosadan posao a pogotovu onaj bez perspektive napredovanja.  
                               
Broj 6:                                                                                                                     
Organizovan, fleksibilan, oštrouman i pouzdan radnik. Podredjenost kolektivu, za njega je imperativ. Vredan je radnik i dobar u poslovima koji  zahtevaju osobine kao  što su: marljivost, razgovor sa ljudima i razumevanje problema drugih ljudi. Vole timski rad i udobno radno okruženje. Svaka aktivnost koja zahteva praktično sprovodjenje konkretnih zadataka. Rad u medicini, obrazovnim institucijama, lokanim organizacijama, gde mogu da se brinu odrugima, gde se u okruženje uvodi sklad i lepota. 
                        
Broj 7:                                                                                                                     
Samouvern, uravnotezen, intuitivan, izuzetno analitičkog uma, on uvek traži nova znanja. Finansijski uspeh rezultat je samo mukotrpnog rada i zalaganja. Sposobnost fokusiranja i analiziranja doprinose njenom napretku. Bez napora može da postane ekspert u mnogim oblastima. Veoma je zainteresovan za psihologiju ljudskih odnosa. Oblasti rada: dizajner, stilista, frizer, finasijski konsultant, menadzer, diplomata, bilo kakav posao koji podrazumeva sirenje znanja. Izbegava rad u velikom timu sa brzim tempom rada. 
             
Broj 8:                                                                                                                     
Dinamican je i odgovoran. Njegov britak razum, hrabrost, donošenje odluka, čvrsti principi, je najbolje za sprovodjenje velikih i dalekosežnih projekata. Veliki je motivator za ljude koji obavljaju posao. Uspeh kroz saradnju i pomoć drugima. Finansijski uspeh je kod njega najveći. Dobar je u svemu što je povezano sa: analitičnosću, odgovornošću, rešavanju složenih problema, liderstvom i finasijama. Ponajbolje razume materijalni svet, finansije. Želja za zaradom bez duhovne komponente neminovno vodi osmicu u propast. Ipak ona se najbrže digne iz pepela, kao Feniks.
                                               
Broj 9:                                                                                                                     


Ima osećaj lepote i harmonije, kreativne imaginacije, širok spektar interesa. Bolje vidi predmet u celini nego detalje. Voli nezavisan rad i na sopstvenu inicijativu. Voli posao gde se: deli znanje, veština. Rad u komunikacijama, putovanju, socijalni i duhovni rad, rad sa zakonom, bilo koji rad koji je povezan sa znacajem ideje. Ne odgovara joj rad gde ima detaljisanja, monotonosti i ponavljanja, gde se pridržava strogih pravila, gde je finalni proizvod predmet a ne ideja.                                                                    

Нема коментара: